2023 Gift Guide – Vánoční dárky pro podnikatelky a podnikatele

Nechali jste nákup dárků na poslední chvíli, ale chcete koupit kamarádům podnikatelům promyšlený dárek, který si budou pamatovat? Pokud vám dochází nápady nebo máte omezený rozpočet, tenhle dárkový průvodce je přesně pro vás.

Možná už většinu dárků máte, ale stejně ještě přemýšlíte nad těmi zbylými, a říkáte si, Určitě se ještě dá sehnat něco hezkého, užitečného a třeba i trochu nečekaného. Nebojte, dá!

I když by to mělo být nejkrásnější období v roce, vymýšlení toho nejlepšího vánočního dárku může být spíš výzva než radost. Hlavně, když se jedná o dárky pro naše přátele, rodinu a ty nejdůležitější osoby v našem životě. Toužíme po dárcích, které budou mít nějaký osobní význam a které budou ti naši přátelé používat. To může být ale trochu stresující, hlavně když to mají být dárky, které neskončí po Štědrém dni jen v nějaké tašce nebo ve skříni.

Proto jsem pro vás připravila tento seznam nejlepších promyšlených dárků pro podnikatele v roce 2023. Stačí si zkontrolovat možnosti dodání do Vánoc a můžete si užívat předávání dárků, na které vaše kamarádka podnikatelka nebo kamarád freelancer jen tak nezapomenou!

Taška na notebook (799 Kč)

Proč se spokojit s klasickými taškami nebo batohy na notebook, když můžete darovat takovou, která se dá nosit i normálně místo kabelky. Vejde se do ní notebook v obalu a pár sešitů, nebo věci, které my ženy obvykle nosíme po kabelkách.

Výhoda je, že tahle taška vypadá dobře, hodí se pro víc příležitostí a vlastně ji nemusíte používat jenom pro notebook. Sama mám podobnou z kolekce z před pár roky a jsem s ní opravdu spokojená. S tímhle dárkem dáváte kamarádce i pocit, že jste přemýšleli, abyste jí usnadnili pracovní den.

Lampička na čtení bez modrého světla (599 Kč)

Přenosná lampička třeba na večerní čtení má výhodu, že neobsahuje modrou složku světla a nenarušuje tak spánek. Kromě čtení knížek před spaním ji můžete používat i jako noční světýlko, protože má tři intenzity svícení. Dá se dobíjet a tím, jak je lehká a skladná, ji můžete brát s sebou i na cesty. Teď už jen zbývá vybrat, jestli černou, nebo bílou.

Dřevěný stojan na stání u notebooku (2990 Kč)

Když vás ze sedavé práce bolí záda, není to to pravé ořechové. Jestli přemýšlíte o polohovacím stole, ale ještě nejste připravení do něj investovat, možná by se mohla hodit tahle věcička. Dřevěný stojan, který si jednoduše složíte a můžete pracovat ve stoje.

Tenhle stojan mají ve dvou velikostech podle výšky člověka a taky záleží, jestli je váš kamarád pravák nebo levák. Sympatická je výroba, která probíhá v Česku, nadčasový design i příběh, co za tímhle výrobkem stojí. Doslova.

Předplatné dobrých nástrojů a aplikací pro podnikání

Existuje několik předplatných, které téměř každý podnikatel potřebuje jako základní součást svého podnikání. Občas se tyhle opakující se měsíční nebo roční investice můžou zdát nekonečné, protože jsou to peníze, které je potřeba platit každý měsíc. Ale pokud chcete dělat něco konzistentně a dobře, je dobré si některé pořídit.

Tady jsou tipy na některé z předplatných, které jsou dobrou investicí pro každého, kdo chce rozvíjet svoje podnikání:

Canva Pro předplatné – Pro posty na sítě, prezentace pro workshopy i spoustu dalšího.

Planoly předplatné – Pro plánování příspěvků na sítě

Zoom předplatné – Pro živé webináře nebo natáčení videí pro kurzy

Krásné fotky, co ukážou podnikání světu (5200 Kč)

Kdo to s podnikáním myslí vážně a chce mít web a sociální sítě, co osloví jeho ideální klienty, dobře udělaným fotkám se nevyhne. Od profilovky na Instagramu, přes úvodní fotografii webu až po sérii fotek do postů na sítě. Fotografie osobní značky toho dokážou daleko víc než obyčejná profilovka, protože vizuálně vyprávějí příběh o tom, kdo ten konkrétní podnikatel je, a jak pomáhá svým klientům.

A věřte mi, každý je jiný, a to i když dva lidé dělají třeba ve stejném oboru. Na fotky reagujeme už podvědomě, hned víme, jestli se nám lidé na fotce líbí nebo ne, jestli bychom od nich nakoupili nebo ne. Fotky reprezentující podnikání jsou jedním z nástrojů, který pomáhá odlišit se od ostatních v oboru, protože ve fotkách může váš přítel ukázat sám sebe, svoji značku, služby, ale i hodnoty, a tím zacílit na ty správné klienty.

Jestli uvažujete o tomhle dárku (pro kamaráda nebo pro sebe), pošlu vám elektronický dárkový voucher a je to. Jedinou podmínkou je termín focení do 1. 3. 2024.

Ohřívací podložka pod hrnek (797 Kč)

Před pár lety jsem je zahlédla v zahraničí, ale dají se objednat už i u nás. Tohle je dárek, který může pobavit každého podnikatele.

Podložka na zahřívání hrnku kávy znamená to, že vaše ranní káva nikdy nevychladne, což je ideální pro někoho, jako je podnikatel nebo podnikající maminka, co neustále musí něco vyřizovat a kávu pije nakonec studenou. Pro jednou by to mohla být dobrá změna.

Samozahřívací hrnek (2990 Kč)

Jestli máte i větší fondy, co rovnou nevybrat komplet hrnečku i se zahřívací podložkou. Oceníte výběr velikostí i barev a váš obdarovaný zase vaši nápaditost, protože se vsadím, že tyhle dárky jen tak někdo nedostává. Ideální pro čajomilce a samozřejmě milovníky kávy.

Fancy vychytávka? Pomocí aplikace jde nastavit přesnou teplotu pití, takže nápoj v hrnku nebude nikdy příliš horký ani příliš studený. 

Výběrová káva v kapslích Nespresso (od 180 Kč)

Když už jsme u kávy, ti největší milovníci výběrové kávy si teď můžou užít dokonalou chuť i z kapslí. Kapsle od pražírny The Miners, které se vejdou do každého kávovaru na Nespresso kapsle, obsahují tu nejlepší kávu, kterou máte hotovou za pár sekund. Kamarádce, která na dobré kávě ujíždí, můžete vybrat buď jednotlivé balení, nebo rovnou kazetu se všemi druhy.

Kávovar na Nespresso kapsle (2899 Kč)

Poměr cena/výkon/design je u tohohle kávovaru opravdu neskutečný. Jednoduše se ovládá, skousne i kapsle s výběrovou kávou, o kterých píšu v tipu výše, je celkem rychlý a taky spolehlivý. Navíc nezabere ani tak moc místa na lince nebo v kanceláři. Při nákupu k němu sice dostanete i originální kávové kapsle, ale já jako milovník opravdu dobré kávy vám doporučím doopravdy vyzkoušet kapsle z The Miners. Nebudete litovat.

Rýžovar (499 Kč)

Nevěřila bych, jak jednoduché je takhle uvařit rýži. Naměřit rýži a vodu, zapnout a můžete jít pracovat. Ocení podnikatelé pracující z domova nebo maminky, co se ještě k práci starají o děti.

Ghitela (199 Kč)

Maličkost, která potěší snad skoro každého. Po cukroví možná na ni nebude chuť, i když… No uvidíte. Při objednávání možná přihodíte i jednu pro sebe.

Knížky o podnikání zaměřené na mindset (158 – 370 Kč)

Úspěch v podnikání je především o nastavení mysli, to vám může potvrdit každý úspěšný podnikatel. Některé z nejlepších nástrojů, které můžete darovat kamarádce nebo kamarádovi, co podnikají, jsou knížky o podnikání (nebo audio knížky či elektronické knihy). Jsou úžasné ve zvyšování sebevědomí, sdílení praktických rad a dávají taky dobrou motivaci pokračovat a nevzdávat se.

Toto jsou některé z mých oblíbených:

Ukaž, co děláš od Austina Kleona

Atomové návyky od Jamese Cleara

Jsi fakt borec, umíš vydělat prachy od Jen Sincero

Myslete velkoryse od Davida Schwartze

Cashflow kvadrand od Roberta Kiyosakiho

A na závěr i jednu beletrii přidám:

Druhý neznámý od Martina Griffina

Šťastné Vánoce a veselé dávání dárků!

Jestli chcete prozkoumat moji nabídku focení, knihovny fotografií nebo možnosti workshopu focení, klikněte sem a podívejte se, co pro vás můžu udělat. Pro další inspiraci v oblasti fotografií, vizuálna a designu se přihlaste do mého newsletteru.